NFK videre i NM etter 2-0 seier

NFK er videre til 2. runde i NM etter å ha slått Pors 2-0 i Porsgrunn onsdag kveld

Kampen startet med scoring fra Adrian Berntsen allerede etter 17 sekunder, da han fyrer i vei et skudd fra 20 meter som fyker inn i hjørnet.

NFK dominerer spillet totalt første del av omgangen og kommer til mange muligheter men dessverre uten å øke ledelsen ytterligere.

Kraftig vind under hele kampen er også med på vanskeliggjøre det helt fine spillet. Pors kommer til svært få sjanser i første omgang med unntak av et godt skudd på slutten av omgangen som NFKs gode keeper Maciej Raniowski må ut i full strekk for å slå over til corner.

NFK går til pause med fortjent ledelse 1-0.

I andre omgang kommer Pors mer med i spillet og spiller seg til muligheter selv om NFK-forsvaret har god kontroll. I det 80. minutt får Pors tildelt straffespark. Stefan Mladenovic feiler fra 11 meteren da Maciej Raniowski går til rett side og avverger en Pors-utligning. I stedet er det NFK som avgjør kamp da William Husebø lobber over keeper og sender NFK meget fortjent til 2. runde.

Kampfakta kan leses her.

 

FORHÅNDSOMTALE:

I kveld er det  klart for Pors og NFK i 1. runde i NM

Det er fem år siden sist Pors og NFK barket sammen i Cupen, nærmere bestemt 18. april 2018. Kampen gikk til ekstraomganger etter 1-1 etter ordinær tid og Akinbola Akinyemi sendte NFK videre til 2. runde etter scoring på overtid i andre ekstraomgang til stor jubel for de tilreisende NFK-supporterne. Akinyemi scoret også målet som sendte NFK i ledelsen etter 71 minutter mens Vegard Kongsro utlignet for Pors bare sju minutter senere.

Pors og NFK møttes til treningskamp i Porsgrunn den 4. mars denne våren og NFK-gutta vant 3-0. Pors har hatt en fantastisk start på sesongen i Norsk Tipping-ligaen og står med seks strake seire og tabelltopp. Sist kamp endte med seier 8-2 borte mot Mjøndalen 2.

NFK kommer fra 3-0 seier hjemme mot Vålerenga 2 og ligger på tredje plass på tabellen i PostNord-ligaen.

Det vil helt sikkert bli en meget tøff kamp i Porsgrunn den 24. mai, så den er allerede bare å merke av i kalenderen.

Trykk her for å få en oversikt over alle NM-kampene i 1. runde.

Trykk her for lagoppstillinger og kampfakta.

Annonse: