15 år på Tinnesøyren er historie

31. desember 2022 var siste dagen for Notodden FK på Optime Arena på Tinnesøyren. 15 fantastiske år er historie.

På grunn av reduserte sponsortilskudd, pandemi, galopperende strømpriser og økte driftskostnader hadde dessverre klubben ingen annen løsning enn å flytte aktiviteten tilbake til der alt startet den 3. november 1999, på det kommunale anlegget på Sætre.

Det var Kjetil Holta og Tinfos som stod for byggingen som startet i 2008. Navnet på stadion ble Tinfos Arena. Det ble lagt nytt kunstgress før sesongen 2008 og NFK spilte sitt andre år i Adecco-ligaen på Tinfos Arena. 2008 ble for øvrig klubbens sportslige beste år, da klubben endte på en meget imponerende sjetteplass, noe som i dag ville gitt kvalik til Eliteserien.

Det første året (2008) bar preg av mange provisoriske løsninger. Lagene benyttet Tinfos-badet til garderober. Et par brakker gjorde jobben som pressefasiliteter og speaker-bu samt at en mobil tribune ble leiet inn og plassert på kortsiden mot byen.

I forbindelse med at Tinfos ble solgt ønsket eier å endre stadion-navnet fra Tinfos Arena til Idrettsparken. Et navn som ble værende til høsten 2019 da Optime Arena ble det nye stadionnavnet.

Hovedtribunen stod klar til storoppgjøret og som den gang ble definert som kampen om Telemark mot Odd, i Adecco-ligaen den 13. september 2008. Kampen gikk direkte på TV2 og endte for øvrig 0-0 men var en spennende kamp med mange tilskuere, totalt 2723 som fortsatt den dag i dag står som publikumsrekord. Resten av stadionbygget (servicebygget) stod klart og ble offisielt åpnet av Notoddens ordfører Lise Wiik i forbindelse med serieåpningen i Adecco-ligaen mot Skeid i 2009.

Kjetil Holta stod også for kostnadene da Elite-avdelingen i underetasjen av stadionbygget stod ferdig i 2014. Kjetil var selv til stede og stod for den offisielle åpningen.  Elite-avdelingen inneholder et treningsstudio, kontorer for trenere og administrasjonen, studierom, fellesrom for spillermøter, fysiorom, garderobe for trenerne samt vaske og utstyrsrom for spillerne. Ingen tvil om at dette var med på å høyne nivået på det sportslige i klubben.

Tror de fleste kan enes om at det desiderte høydepunktet i disse 15 årene på Tinnesøyren, er kampen mot Fredrikstad 18. november 2017 da NFK slo Fredrikstad 5-3 i PlayOff-finalen om spill i OBOS-ligaen. (Se hovedfoto tatt av Thomas Bjørnflaten)

Tinfos-Arena 2008x.jpg
Hovedtribunen er i ferd med å ta form før åpningen i 2008. (Foto TA)
flyfoto Tinfos.jpg
Her ser vi et flott flyfoto fra 2008 rett før tribunen skal bygges.

Her følger en oppsummering av de sportslige øyeblikkene som kanskje huskes best i disse 15 årene:

2008 - Adeccoligaen

NFK - Sandefjord 5-0

Sandefjord rykket opp i Eliteserien sammen med Odd dette året, men de var sjanseløse mot NFK denne dagen. Hat-trick av Fabian Taylor samt scoringer av Håvard Kleven og Erik Midtgarden sendte Rallarberget til himmels og Sandefjords trener fikk fyken dagen etter.

JubelIbbaFabian.jpg
Fabian Taylor og Ibba jubler sammen med Rallarberget på den nye tribunen.

NFK - Bryne 7-0

Nok en målfest på stadion. Ibba med fire scoringer, Fabian Taylor med to og Trond Viggo Toresen med ett. Meget god stemning og fortsatt har vi en meget god hjemmestatistikk mot Bryne. Fire seire av fire mulige.

NFK - Odd 0-0

Dette vår åpningskampen i forbindelse med den nye tribunen og kampen endte 0-0. Og dette var også første gang NFK og Odd møttes til seriekamp på Notodden. 2723 tilskuere som fortsatt er publikumsrekorden.

PublikumsrekortOdd.jpg
Dette er bilde fra kampen mellom NFK og Odd i 2008 når publikumsrekorden på 2723 tilskuere ble satt.

Sesongen ender med 6. plass i Adecco-ligaen og tap mot Asker i 1. runde i NM. Hovedtrener: Jan Halvor Halvorsen

2009 - Adeccoligaen

NFK - Haugesund 4-1

2009 ble et tøft år som dessverre endte med nedrykk. Men det var enkelte lyspunkter som blant annet denne. Haugesund vant avdelingen dette året og rykket opp til Eliteserien. Men NFK slo til med 4-1 hvor Paal Christian Alsaker og Lars Lien scoret de to første mens Cheik Tidiane Lo scoret de to siste.

NFK - Bryne 3-2

En spennende og dramatisk kamp. Borgar Velta sender NFK i ledelsen etter 19 min. men Bryne svarer og utligner etter 38. min. Så etter 56 min. får NFK en spiller utvist og Bryne tar ledelsen 2-1 bare fire minutter senere. Men NFK-gutta gir ikke opp og utligningen kommer ved et selvmål av Bryne. Så i det 82. min sender Ibba NFK i ledelsen og sikrer seieren på imponerende vis med en mann mindre på banen.

NFK - Odd 0-2 NM 3. runde

NFK slo ut Pors i første runde og Lørenskog i andre runde, dermed var det klart for Odd i Idrettsparken i tredje runde. NFK-gutta holder godt følge men klarer ikke å score. Som "vanlig" scorer Kovacs to kjappe i henholdsvis 85. og 89. min som sender Odd til fjerde runde.

Sesongen ender med nedrykk til PostNord-ligaen og tap mot Odd i 3. runde i NM. Hovedtrener: Jan Halvor Halvorsen og Arne Sandstø

2010 - Fair Play Ligaen

NFK - Asker 1-3

Denne kampen ble seriefinalen i 2010. Asker og NFK knivet hele sesongen om opprykksplassen. Det ble en meget dramatisk kamp med rødt kort til hjemmelaget og dommeravgjørelser som ble diskutert i lang tid i etterkant. Asker ledet 1-0 til pause. Kampen stod og vippet men da NFK ble redusert til 10 mann i det 65. min ble det for tøft. Asker scoret ytterligere to ganger før Kristian Jahr reduserte i sluttminuttet.

lindiMot Asker2010.jpg
Herolind Shala i kamp mot en Asker-spiller i opprykksfinalen i 2010. (Foto: Trond Kaasa, Telen)

NFK - Nest Sotra 9-1

Dette er nok en av de mest målrike kampene som er spilt på stadion. Etter 35 minutter hadde Tarjei Dale scoret fire mål og NFK ledet 4-0. Deretter scorer Herolind Shala, Kristian Ystaas og Andreas Granerud hvert sitt og NFK går til pause med 7-0. Litt jevnere i 2. omgang men scoringer av Herolind Shala og Erik Sergio Skogen fastsetter sluttresultatet til 9-1.

NFK - Vålerenga2 9-0

Dette var også en kamp som huskes for sine mange mål. NFK ledet 5-0 til pause etter scoringer av Tarjei Dale 3, Lars Lien og Marius Boldt. Mens de fire målene som kom i andre omgang ble scoret av Kristian Ystaas, Tor-Mattis Kåven og Fabian Taylor 2.

NFK - Åsane 3-2

Dette var også en spennende kamp som huskes. Grunnen var at Åsane ledet 2-0 til pause og lå an til å cruise inn til seier. I løpet av fem minutter var NFK ajour etter scoringer av Tarjei Dale og Kristian Ystaas men Borgar Velta sendte supporterne til himmels da han som vanlig var sikker fra straffemerket og sikret 3-2 seier til hjemmelaget.

Ystaas.jfif
Her utligner Kristian Ystaas til 2-2 mot Åsane i 2010. (Foto: Telen)

 

Sesongen 2010 ender på andre plass bak Asker. I NM slår vi Tollnes 6-0 på bortebane og vi taper i 2. runde 1-0 hjemme mot Mjøndalen. Hovedtrener: Brede Halvorsen.

2011 - Fair Play Ligaen 

2011-sesongen ble nok en av de mest suksessrike i klubbens historie. Kun to tap i løpet av hele sesongen og vinner og sikrer opprykket til Adeccoligaen med 24 poengs margin til Vard Haugesund som ender på andre plass.

NFK - Åsane 4-2

Nok en spennende kamp mot Åsane, og nøyaktig samme utgangspunkt som året før. Åsane leder 2-0 før NFK-maskineriet kommer i gang. NFK utligner i løpet av kort tid ved Tarjei Dale og Borgar Velta på straffe. Før Paal Christian Alsaker og Erik Sergio Skogen scorer hvert sitt på overtid.

AlsakerAasane7.jpg
Her har akkurat Paal Christian Alsaker sendt NFK i ledelsen på overtid mot Åsane. (Foto: Telen)

NFK - Mandalskameratene 5-0

Det nærmet seg slutten av sesongen men Mandalskameratene var før kampen en tøff utfordrer. Da Tarjei Dale ble utvist etter bare to minutter av kampen var det usikkerhet å spore på tribunen. Kun fem minutter senere sender Håvard Kleven NFK i ledelsen og derfra og inn var det ingen tvil hvor seieren skulle havne til tross for en mann mindre i hele kampen. Etter 1-0 til pause scoret Borgar Velta, Marius Enger, Tor-Mattis Kåven og Paal Christian Alsaker og vinner 5-0.

KlevenMK.jpg
Håvard Kleven sender NFK i ledelsen etter syv minutter mot Mandalskameratene. (Foto: Telen)

NFK - Start 1-2 NM 3. runde

Etter å ha slått Jevnaker 3-1 hjemme i første runde i NM ble Strømmen slått 1-0 på bortebane i andre runde. Dermed var det duket for et en spennende tredjerundekamp mot Start i Idrettsparken. NFK er fullt på høyde med sin mer meritterte motstander. NFK tar ledelsen med en heading fra Lars Lien men dommer velger av uforståelige grunner å annullere. Start tar ledelsen 2-0 før Herolind Shala reduserer til 2-1. Men til tross for flere store muligheter for NFK ebber det ut med 2-1 seier til bortelaget.

Sesongen ender med opprykk til Adeccoligaen etter en flott gjennomført sesong. Tap i 3. runde i NM mot Start. Hovedtrener: Brede Halvorsen

jubel.jpg
Et lite knippe av spillerne fra 2011-sesongen takker Rallarberget for støtten. Fra venstre Kristian Jahr, Andreas Granerud, Lars Lien, Tor-Mattis Kåven, Nuno Marques og Erik Sergio Skogen. (Foto: Telen)

2012 - Adeccoligaen

NFK - Bryne 3-0

Sesongens første hjemmekamp endte bra da Bryne kom på besøk. Marius Enger scoret to ganger før pause og Borgar Velta satte inn det tredje målet og sikret NFK en fortjent seier.

NFK - Sandefjord 3-0

I tillegg til Bryne så er Sandefjord et annet lag som NFK har god statistikk mot på stadion. Denne kampen var lik kampen mot Bryne, 2-0 til pause etter scoringer av Borgar Velta og Steffen Jenssen mens Andreas Granerud scoret i andre omgang og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

NFK - Kjelsås 4-3 2. runde i NM

En dramatisk og spennende 2. runde cup-kamp mot Kjelsås ble spilt i Idrettsparken etter at Urædd ble slått 9-0 på bortebane. Andreas Granerud sendte NFK oppskriftsmessig i ledelsen før Kjelsås scoret to ganger og kunne gå til pause med 2-1 ledelse. Kjelsås økte til 3-1 rett etter pause. Martin Holmen startet en solid opphenting i det 55. min. mens Steffen Jenssen utligner til 3-3. Tarjei Dale sender NFK til 3. runde med sin scoring i det 84. min. Se Telens intervju med Andreas Granerud etter kampen her.

Sesongen endte dessverre med nedrykk til Oddsen-ligaen mens det ble et knepent 3-2 tap mot Strømsgodset på bortebane i 3. runde i NM. Hovedtrener: Brede Halvorsen og Kenneth Dokken

2013 - Oddsen-ligaen

NFK - Ålgård 5-0

2013 ble en middels sesong, men det var kamper hvor det ble scoret mange mål og kampen mot Ålgård var en av disse. 1-0 til pause etter en Kristian Jahr-scoring. Håvard Kleven og Borgar Velta scoret to mål hver i andre omgang og fastsatte sluttresultatet til solide 5-0.

NFK - Arna Bjørnar 5-0

Nok en målrik kamp ble det da Arna Bjørnar kom på besøk. Alexander Nynes scoret det første mens Borgar Velta scoret de fire(!) neste på imponerende vis, den første (2-0) kom på straffe.

Sesongen endte med en 3. plass i Oddsen-ligaen etter Nest Sotra og Vindbjart. I NM ble det tap i 1. runde hjemme mot Asker. Hovedtrener: Kenneth Dokken

2014 - Oddsen-ligaen

NFK - Fløy 4-3

Nok en spennende og målrik kamp i Idrettsparken da Fløy kom på besøk i 2014. NFK går til pause med 2-1 etter scoringer av Kamal Saaliti og Knut Rønningene. I andre omgang utligner Fløy tidlig til 2-2 før Martin Brekke sender NFK i ledelsen igjen. Fløy utligner til 3-3 kun to minutter senere men Martin Brekke avgjør det til NFK da han fastsetter sluttresultatet til 4-3 i det 90. minutt.

Floy43.jfif
Her er målscorerne i Fløy-kampen, Martin Brekke (2), Knut Rønningene og Kamal Saaliti (Foto: Trond Kaasa)

NFK - Vindbjart 3-2

Nok en spennende kamp mot gjester fra sørlandet da Vindbjart kommer på besøk til Idrettsparken. Det er 1-1 til pause etter at Tor-Mattis Kåven utligner en tidlig Vindbjart ledelse. Etter at timen er spilt sender Kamal Saaliti NFK i ledelsen 2-1. Vindbjart utligner men Henrik Gustavsen blir dagens helt i Idrettsparken med sin vinnerscoring i det 89. min. 

NFK - Sandefjord 2. runde NM 3-2

Dette var en fantastisk cup-opplevelse i Idrettsparken da Sandefjord kom på besøk i 2. runde etter at KFUM ble slått 4-0 i første runde. Og det var også to ex-Sandefjord-spillere som kom på scoringslisten for hjemmelaget denne kvelden. Etter en halvtimes spill leder NFK 2-0 etter scoringer av hhv Henrik Gustavsen og Martin Holmen. Dette var også pauseresultatet men Sandefjord kom tilbake i 2. omgang og utlignet til 2-2 og dermed måtte det ekstraomganger til for å avgjøre hvem som gikk videre. To minutter inn i andre ekstraomgang setter Martin Brekke inn seiersmålet via et av sine klassiske frisparkmål og Rallarberget går bananas i Idrettsparken.

Sesongen ender på 5. plass. Mens det ble tap 4-0 hjemme mot Odd i 3. runde i cupen. Hovedtrener: Kenneth Dokken

2015 - Oddsen-ligaen

NFK - Alta 3-3

Stor dramatikk i serieåpningen på hjemmebane da Alta kom på besøk. Lars Lien sender hjemmelaget i ledelsen før minuttet var passert. Men i løpet av få minutter scorer Alta to ganger men Kamal Saaliti utligner etter halvtimen og med 2-2 går lagene til pause. Rett før pause får Martin Holmen se det røde kortet etter en disputt med en Alta-spiller. Tidlig i 2. omgang tar igjen Alta ledelsen mens Martin Brekke sikrer ett poeng og sluttresultat 3-3 etter en times spill.

NFK - Lillestrøm2 8-3

Det var tid for en ny målfest i Idrettsparken da hjemmelaget fikk besøk av Lillestrøm2. Etter sju minutter stod det 2-1 til NFK etter at Erik Rosland sendte hjemmelaget i ledelsen etter ett minutt. Etter seks minutter utligner ikke ukjente Fredrik Krogstad og minuttet senere er Erik Rosland igjen frempå og det står 2-1. Etter 20 minutter så er det nok en kjenning som utligner for LSK2 da Amahl Pellegrino setter inn 2-2. Deretter er det Kamal Saaliti og Martin Holmen som scorer og LSK2 rekker en redusering og da går lagene til pause med 4-3. I andre omgang er det bare NFK og Martin Holmen, Hans Petter Kvernstuen, Gudmundur Hafsteinsson og Lars Lien som fastsetter sluttresultatet til 8-3.

Lsk2.jfif
Her jubles det etter målfest mot Lillestrøm 2 (Foto: Telen)

NFK - Jerv 2. runde NM 3-1

Det ble god cupstemning i Idrettsparken når OBOS-liga-klubben Jerv kom på besøk i 2. runde i NM etter at Holmen ble slått 1-0 på bortebane i 1. runde. Det tok bare tre minutter før Jerv tok ledelsen 1-0 men etter halvtimen kom utligningen da Martin Brekke var sist på ballen. siste minuttet før pause sender Gudmundur Hafsteinsson NFK i ledelsen med 2-1. Samme mann sender NFK til tredje runde og fastsetter sluttresultatet til 3-1 på en kjempeheading.

Sesongen ender nok en gang med en 5. plass. I NM ble det exit i 3. runde da det ble 4-1 tap hjemme for Mjøndalen. Hovedtrener: Kenneth Dokken

2016 - PostNord-ligaen

NFK - Ørn Horten 7-3

Det ble mange mål da Ørn Horten kom på besøk. Det stod 3-3 til pause etter et selvmål og scoringer av Jim Johansen og Magne Hoset. I andre omgang kom det ytterligere fire NFK-mål som ble satt inn av Jim Johansen,  Andre Bakke, Henrik Gustavsen og Magne Hoset.  

NFK - Pors 5-2

Dette var den første Folkets Kamp som ble arrangert i Idrettsparken. Konseptet går ut på at det er gratis inngang for alle og klubbens samarbeidspartnere betaler en avtalt sum pr. tilskuer som møter opp på kampen. Konseptet var en suksess fra første gang den ble arrangert. Kampen mot Pors var det nærmeste vi kunne kalle et lokaloppgjør. Pors tok ledelsen, men to kjappe mål av Jim Johansen ga NFK ledelse 2-1 til pause. Pors utlignet rett etter pausen, men to mål av Kjetil Holand Tøsse og et av Martin Holmen gir NFK en solid 5-2 seier.

Tossejubel.jpg
Her jubles det etter at Martin Holmen har scoret mot Pors. (Foto: Telen)

Sesongen endte på 3. plass. I NM ble det seier 3-1 hjemme mot Lørenskog i første runde mens det ble exit i 2. runde etter tap på bortebane mot Strømmen. Hovedtrener: Kenneth Dokken

2017 - PostNord-ligaen 

NFK - Fram 4-1

Etter en litt tung start med kun ett poeng på de tre første kampene, løsnet det endelig når Fram Larvik kom på besøk. Erik Midtgarden var i kanonslag og før kvarteret var gått hadde han scoret to ganger og sendt NFK i ledelsen 2-0, noe som også ble pauseresultatet. Martin Holmen var arkitekten bak 3-0 tidlig i andre omgang. Fram fikk en redusering før Erik Midtgarden fullførte hat-tricket med 4-1 i sluttminuttene. Dette var sesongens første seier i en noe som skulle bli en fantastisk sesong for NFK. 

Midtgarden.jpg
Erik Midtgarden stod for et hat-trick mot Fram og sikret sesongens første serieseier. (Foto: Telen)

NFK - Nest Sotra 2-1

Sesongen startet med at Nest Sotra og Bryne kjempet om topp-plassen i avdelingen. Sakte med sikkert leverte NFK bedre og bedre resultater mens Bryne sviktet, dermed stod avdelingsseieren mellom NFK og Nest Sotra. Derfor var spenningen stor da disse lagene møttes til dyst i Idrettsparken. Erlend Hustad fikset 1-0 til pause mens Borgar Velta økte til 2-0 rett etter pause. Da Nest Sotra reduserte til 2-1 i det 78. minutt ble det noen spennende minutter på slutten. Nest Sotra kom ikke nærmere enn et tverrligger-skudd og da en Nest Sotra spiller fikk se det røde kortet på slutten var NFK-seieren i boks til stor glede for Rallarberget og de over tusen fremmøtte tilskuerne. Nest Sotra vant til slutt avdelingen på flere scorede mål. Dermed måtte NFK ut i Play-Off om opprykk.

NFK - Raufoss semifinale Play-off til OBOS 2-1 

Det første play-off kampen borte mot Raufoss endte med Raufoss-seier 2-1. NFK ved Amani Mbedule scoret et viktig reduseringsmål helt på slutten av kampen. Det var god stemning i Idrettsparken denne kvelden og Erik Midtgarden sendte NFK i ledelsen på slutten av første omgang fra straffemerket. Tidlig i andre omgang øker Even Parkstad Johansen ledelsen til 2-0 og det begynner å lukte finale mot selveste Fredrikstad. I siste minutt av kampen får Raufoss et frispark som blir satt i mål. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger. Ingen mål i ekstraomgangene gjorde at det hele måtte avgjøres på straffer. NFK scoret på alle sine straffer ved Erik Midtgarden, Andre Bakke, Filip Almstrøm, Even Parkstad Johansen og Erlend Hustad og finale mot Fredrikstad var et faktum.


NFK - Fredrikstad finale i Play-off til OBOS 5-3 

Etter at NFK klarte 0-0 i den første finalekampen borte mot Fredrikstad så var det stor optimisme å spore i NFK-leieren om at det kan være mulig å klare opprykket til OBOS-ligaen. Du kan gjenskape dette fantastiske øyeblikket ved å trykke her. Etter 27 minutter stod det 4-0 til NFK. Erlend Hustad satte det første fra kloss hold og assist fra Martin Holmen. 2-0 kommer fra Steffen Jenssen, dette også fra kloss hold etter frispark fra Martin Holmen. 3-0 står Holmen for selv etter en fantastisk kontring av Amani Mbedule og Eric Kitolano. 4-0 kommer fra et glimrende skudd fra kanten av sekstenmeteren fra Amani Mbedule. Fredrikstad klarer å få inn en redusering og lagene går til pause med 4-1 og Rallarberget og publikum er i ferd med å gå bananas i Idrettsparken. NFK scorer først i andre omgang da Erik Midtgarden øker til 5-1. Fredrikstad får to reduseringer på slutten men seieren var aldri truet og fyrverkeriet kunne gå til himmels over Idrettsparken etter at NFK var klare for OBOS-ligaen 2018.

jubel2017alle.jpg
Fyrverkeri og stor jubel og glede etter at opprykket var i boks. (Foto Telen)
Borgar7.jpg
Borgar Velta spiller sin siste A-kamp mot Fredrikstad. Drakt nummer sju er fortsatt fredet etter at legenden valgte å legge opp etter en fantastisk karriere i NFK med 465 kamper og 115 mål. (Foto: Telen)
MartinHolmen.jpg
Martin Holmen sitt 3-0 mål mot Fredrikstad ble kåret til årets NFK-mål 2017. Foto: Thomas Bjørnflaten
Brekkejubel.jpg
Stor jubel fra Marin Brekke & co etter at opprykket var klart. (Foto: Telen)
Jenssenjubel2017.jpg
Gullskjerfene ble raskt hentet frem etter kampen. (Foto: Telen)

Sesongen endte i jubel etter at opprykket til OBOS-ligaen var et faktum. NFK ble kåret til årets lag i Telemark. I NM ble det exit i 3. runde med tap 4-1 etter ekstraomganger hjemme mot Stabæk. Holmen ble slått i 1. runde og Arendal i 2. runde. Hovedtrener: Kenneth Dokken

2018 - OBOS-ligaen

NFK - Nest Sotra 2-1

Sesongen startet meget bra og NFK tok 10 poeng på de fire første kampene, noe som gjorde at NFK en liten periode tronet på toppen av OBOS-ligaen. I sesongens andre hjemmekamp i Idrettsparken ventet nok et spennende oppgjør mot Nest Sotra. Etter drøye 20 minutter tar Nest Sotra ledelsen og holdt den frem til pause. Mange tøffe dueller og mange muligheter, men det er NFK som får en utligning ved et selvmål når det gjenstår et drøy kvarter. På overtid får NFK en corner, Akinbola Akinyemi, som kom fra nettopp Nest Sotra før sesongen, når høyest i en duell og header inn seier 2-1 til NFK godt inn i overtiden. Bare nydelig med slike seire når seiersmålet settes inn på overtid.

NFK - Ull/Kisa 5-3

Nok en målrik og spennende kamp kan meldes om når Ull/Kisa kom på besøk. Gaston Salasiwa og Martin Strange ordnet 2-0 til hjemmelaget før ti minutter var gått. Ex-NFK'er Eric Kitolano reduserer for Ull/Kisa etter halvtimen spilt. NFK får tildelt frispark like utenfor 16. meteren og Martin Brekke klinker ballen i krysset og øker til 3-1. Minuttet før pause reduserer Ull/Kisa igjen og lagene går til pause med 3-2 til NFK. Når timen er spilt utligner Ull/Kisa til 3-3. Erik Midtgarden sender NFK på nytt i ledelsen før Andre Bakke på overtid sikrer en solid hjemmeseier.

UllKisa53.jpg
Martin Strange setter inn 2-0 til NFK tidlig i kampen. Legg merke til kameramann Eyvind Dahl øverst til venstre på bilde :) (Foto: Telen)

NFK - Odd 1-1 (2-4 etter straffer) NM 3. runde

I NM 1. runde vinner NFK 2-1 borte over Pors mens Asker blir beseiret 3-0 i Idrettsparken i 2. runde. NFK blir satt opp mot Odd på Notodden i tredje runde. Kampen starter meget lovende for NFK og Filipe Ferreira sender NFK i ledelsen etter bare 2 min. NFK fortsetter å presse og kommer til flere store muligheter, men en god Viljar Myhra i Odd-målet holder buret rent. Rett før pause utligner Odd og lagene går til pause med 1-1. Til tross for gode muligheter for begge lag ender 2. omgangen målløs og ekstraomganger må til for å prøve å skille lagene. Ingen mål i ekstraomgangene og i straffesparkkonkurransen er Viljar Myhre den som avgjør da han redder tre av NFKs straffer. Her hadde nok klubben den største muligheten til å slå Odd i en obligatorisk kamp, men dessverre det holdt ikke helt inn. Bonusen ved seier her hadde vært Rosenborg på Lerkendal i 4. runde :)

VasbyOdd.jpg
En meget skuffet Espen Vasby etter straffekampen som sender Odd til 4. runde. (Foto: Telen)

2019 - OBOS-ligaen

NFK - Strømmen 3-0

Dessverre ble 2019 en tung sesong og kun to seire på hjemmebane. Men kampen mot Strømmen ble et hederlig unntak. Andre Bakke sendte NFK i ledelsen etter kvarteret spilt. Ledelsen holdt seg til pause. Etter drøye timen spilt scorer nok en gang Andre Bakke og det går mot årets første hjemmeseier. Få minutter setter Even Parkstad Johansen spikeren i kista og sikrer en fortjent 3-0 seier. 

NFK - Kongsvinger 2-0

Årets andre hjemmeseier kom mot Kongsvinger. Andre Bakke sender hjemmelaget i ledelsen etter en halvtimes spill mens Martin Brekke sikrer en fortjent seier få minutter før slutt.

Bakke19.jpg
Andre Bakke scorer mot KIL og blir gratulert av Even Parkstad Johansen (Foto: Telen)

 

Sesongen endte dessverre med nedrykk etter at det ble tap i Play-Off mot Åsane. I NM ble det seier 2-0 borte mot Donn mens det ble exit i 2. runde etter 2-1 tap borte mot Bærum. Hovedtrener: Kenneth Dokken

2020 - PostNord-ligaen

I 2020 kom pandemien og fotballen ble amputert. Kun 13 kamper og sluttspill for de beste lagene for å avklare opprykk. Ingen lag rykket ned. 

NFK - Fløy 3-1

En god start på kampen da NFK blir tildelt straffe etter bare 5 min. Jakob Nyland Ørsahl er sikker fra straffemerket og 1-0. Fløy utligner minuttet før pause. Men bare minuttet inn i andre omgang  er Jakob Nyland Ørsahl frempå og setter inn 2-1 til NFK. Når en time er spilt setter Jørgen Voilås inn 3-1 som sikrer seieren.

NFK - Rosenborg2 5-1

Det ble målrikt mot RBK2. Ledelse 3-0 til pause etter scoringer av Kjetil Holand Tøsse, Martin Brekke og Nicholas Marthinussen. RBK2 reduserte rett etter pause mens Kristian Kjeverud Eggen og Eirik Haugen Haslekås fastsatte sluttresultatet til 5-1.

TosseRBK.jpg
Kjetil Holand Tøsse jubler etter at han setter inn 1-0 mot RBK2. (Foto: Telen)

Sesongen endte med en 9. plass. Bryne rykket opp og ingen rykket ned. NM ble avlyst pga pandemien. Hovedtrener: Magnus Erga

2021 - PostNord-ligaen

Nok en tøff og komprimert sesong pga pandemien. 26 kamper skulle gjennomføres fra 20. juni til 14. november.

NFK - Fram 4-1

Ofte målrikt når disse lagene møtes. Så var også tilfelle denne gangen. Thomas Lillo scoret etter halvtimen mens Melvin Frithzell satte inn 2-0 få minutter senere. Med fire minutters mellomrom fullfører Melvin sitt hat-trick og NFK leder 4-0. Fram får en redusering rett mot slutten men en meget fortjent NFK-seier.

MelvinFram.jpg
Melvin Frithzell blir gratulert med sitt hat-trick mot Fram (Foto: Telen)

NFK - Rosenborg2 7-2

Det skulle bli nok en målfest for andre året på rad mot Rosenborg 2. NFK gikk opp i 3-0 i løpet av en drøy halvtime ved Melvin Frithzell, Willian Pozo og Sjur Lothe. RBK2 fikk en redusering rett før pause. I 2. omgang scorer Thomas Lillo og Melvin Frithzell og NFK leder 5-1 før RBK2 setter inn en redusering til 5-2. Kristian Kjeverud Eggen setter inn 6-2 før Willian Pozo fastsetter sluttresultatet til 7-2.

Sesongen ender på 6. plass. I NM blir det 5-1 seier borte mot Halsen mens det ble tap 3-0 hjemme mot Mjøndalen i 2. runde. Hovedtrener: Magnus Erga

2022 - PostNord-ligaen

NFK - Arendal 2-0

Det ble en tøff 2022-sesong. Etter ett poeng på de fem første kampene kommer årets seriefavoritt Arendal på besøk. Et meget påskrudd NFK-lag er klar for å ta imot Arendal og det endte med en målløs første omgang. Fem minutter ut i andre omgang setter Melvin Frithzell inn 1-0. Fem minutter senere blir Arendal redusert til 10 mann. Etter 75 minutter fastsetter Younes Amer sluttresultatet til 2-0.

NFK - Egersund 3-2

NFK-gutta har kniven på strupen og må vinne mot Egersund. Egersund kjempet fortsatt om opprykk og de må også vinne. Kampen starter på verst tenkelig måte da NFK ligger under med 2-0 allerede etter 18 minutter. Så etter 25 minutter reduserer Melvin til 2-1 som blir pauseresultatet. Så etter en time spilt er Melvin nok en gang frempå og utligner til 2-2. NFK presser på og tiden går. På overtid av overtiden dukker Elliot Hinsta opp og sender Optime Arena til himmels. En fantastisk snuoperasjon og et skritt nærmere fornyet kontrakt i PostNord

Egersund32.jpg
Melvin og Elliot, to fornøyde gutter etter seier over Egersund. Foto: NFK

Sesongen endte bra. En fantastisk høstsesong gjør at NFK spiller i PostNord-ligaen også i 2023. I NM ble det seier 2-1 borte mot Åssiden mens det ble 1-1 og tap 2-1 etter ekstraomganger mot Stabæk i 2. runde på Optime Arena. Hovedtrener: Magnus Erga

Andre aktiviteter på stadion

Selv om mye dreier seg om A-laget har det også vært mange andre viktige aktiviteter de 15 årene vi har hatt tilhold på Tinnesøyren.

Aldersbestemt fotball for jenter og gutter

NFK har i alle år hatt aldersbestemt fotball for barn og ungdom både for jenter og gutter. I tillegg har også Rekruttlaget til NFK, som spiller i 4. divisjon benyttet anlegget. Snøgg har også i perioder benyttet stadion til kamper og trening.

Akademi

NFK har stått for Akademi for gutter fra 11 til 14 år. Dette er ekstratrening for spillere som ønsker mer trening slik at de kan utvikle seg videre som fotballspillere. Trenere har vært fra NFKs trenerapparat samt NFKs A-lagsspillere. Tilbudet har vært gratis.

Fotballskoler for barn

Hvert år har NFK arrangert Tine Fotballskole på sommeren for jenter og gutter fra 6-14 år. Instruktører er fra NFKs trenerapparat samt spillere fra NFKs A-lag og Snøggs damelag. På høsten arrangeres Notodden Energi fotballskole i høstferien. Dette er et tilsvarende tilbud som fotballskolen på sommeren.

Tine.jpg
Tine Fotballskole på sommeren 2022. Foto: NFK

Sonetrening i Telemark Fotballkrets regi

Veldig mange søndager i løpet av året har Telemark Fotballkrets gjennomført sonesamlinger hvor talenter på jente og guttesiden har hatt samlinger for å utvikle spillere og det har også vært arrangert turneringer for kretslag.

Turneringer

NFK har i mange år arrangert turneringer både på gutte og jentesiden hvor banen på Sætre har vært benyttet i tillegg til Optime Arena. I forbindelse med pandemien har ikke disse turneringene vært gjennomført de siste årene.

Gatelaget

Gatelaget har siden 2018 benyttet stadion som sitt tilholdssted. Mange aktiviteter som fotball, vedprosjekt, turer med mere er tilbud til personer som sliter med rus og psykisk helse. Rusomsorgen i Telemark har også benyttet lokalene til ukentlige aktiviteter.

Tinfos-løpet

Tinfos-løpet har i mange år blitt arrangert i og rundt stadionområdet på Tinnesøyren. Disse løpene har vært veldig populære men dessverre pga pandemien har det vært pause de siste årene.

tinfosløpet.jpg
Her er bilde fra Tinfos-løpet som har blitt arrangert i og rundt stadion. (Foto: Telen)

Notodden Videregående Skole

NVGS har fotball-linje som har benyttet fasilitetene på Optime Arena. De har i tillegg også benyttet fasiliteten i stadionbygget til klasserom. 

Riverside BluesCamp

Notodden FK har i mange år bistått Notodden Bluesfestival med gjennomføring av Riverside BluesCamp i og rundt stadionområdet. Dette har etterhvert blitt et meget populært overnattingstilbud for bluesgjester under den årlige Bluesfestivalen.

Landskamper

Det er spilt flere landskamper på stadion. Den første var en U18-landskamp mellom Norge og Serbia for herrer i 2012 hvor Norge vant 1-0 etter scoring av Veton Berisha. 

I 2013 var det klart for EM-Kvalik U20 herrer hvor tre av kampene ble spilt i Idrettsparken. Nederland vs Kypros, Norge vs Tyskland og Tyskland vs Nederland

Kampen mellom Norge og Tyskland ble for øvrig en fantastisk opplevelse for de som hadde tatt turen til Idrettsparken denne dagen. Norge vant fortjent 3-1 og spillere som Lillestrøms Ohi Omoijuanfo, Strømsgodsets Martin Rønning Ovenstad og Rosenborgs Ole Kristian Sælnes scoret for Norge.

Snøgg Turn - Turnfestival

Snøgg Turn gjennomførte i juni 2015 en stor turnfestival med over 900 deltagere og over tusen tilskuere. 

NFK ønsker å takke følgende:

Etter 15 år på en flott og fantastisk stadion så er det mange vi ønsker å takke.

Først og fremst Kjetil Holta som bygget denne fantastiske stadion og lot oss benytte den i 15 år. TUSEN TAKK!!!

Alle våre fantastiske samarbeidspartnere som har støttet oss i alle disse årene. (Håper selvfølgelig dere støtter oss videre etter at vi nå flytter opp på Sætre) Se alle våre samarbeidspartnere her. TUSEN TAKK!!!

Notodden Kommune for at de gir oss muligheter til å flytte opp på Sætre slik at vi kan fortsette driften sammen med Snøgg Fotball. TUSEN TAKK!!!

Rallarberget, som trofast har støttet oss i alle disse 15 årene på stadion. Både hjemme og bortekamper har dere bidratt og gitt gutta best mulig støtte slik at de yter optimalt i alle kamper. TUSEN TAKK!!! Vi håper selvfølgelig at dere stiller opp på Sætre når sesongen 2023 starter opp.

Rallarberget1.jpg
En stor takk til Rallarberget! (Foto: Telen)

Arrangementskomiteen, administrasjonen, spillere, trenere, støtteapparat, dugnadsarbeidere, sesongkortinnehavere, tilskuere og alle som har bidratt til at Optime Arena har vært en fantastisk plass å komme til. TUSEN TAKK!!!

Vi ønsker også å takke Trond Kaasa/Telen, Thomas Bjørnflaten, Ottar Kaasa og Eyvind Dahl for mange flotte NFK-bilder i perioden. TUSEN TAKK!!!

Er det noen som er uteglemt så takker vi herved de også. 15 fantastiske år er over, vi er tilbake der alt startet 3. november 1999. Håper dere alle har anledning til å følge oss opp på Sætre og husk: STÅR VI SAMMEN HAR VI SEIRET!!!

Med sportslig hilsen

NOTODDEN FOTBALLKLUBB

Annonse: